Ystäväperheitä

Oletko kiinnostunut ihmisistä ja toisista kulttuureista? Siinä tapauksessa sinulla on mahdollisuus ryhtyä ystäväperheeksi. Voit auttaa hiljattain tänne saapunutta maahanmuuttajaa tai maassa jo jonkin aikaa asunutta henkilöä pääsemään hyvään alkuun uudessa kotimaassaan. Sinusta itsestäsi riippuu se, missä määrin haluat sitoutua tähän ystävätoimintaan. Voitte yhdessä päättää siitä, koska tapaatte ja mitä teette yhdessä.

Pietarsaaren seutu ottaa vastaan 100 kiintiöpakolaista vuodessa (2017–2019). Näinä vuosina pakolaiset tulevat pääasiassa Syyriasta. Perheet sijoitetaan asumaan Pietarsaareen, Luotoon, Pedersöreen, Kruunupyyhyn ja Uuteenkaarlepyyhyn.

Etsimme nyt, samoin kuin jatkossa, eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ystäväperheitä ja ystäviä, jotka haluavat tukea äskettäin maahan saapuneita henkilöitä (turvapaikka- ja kiintiöpakolaisia).

Koetko, että sinulla on halua, aikaa ja resursseja ryhtyä auttamaan hädässä olevaa lähimmäistäsi ja olla hänen käytettävissään? Ystävänä olemiseen ei tarvita mitään erityistaitoja. Me olemme toistemme lähimmäisiä ja kykenemme kaikki toimimaan ystävänä!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä kotouttamiskoordinaattori Pia Fraktmanin kanssa.Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)