Uusi asukas

Liikunta- ja ulkoiluharrastukset Pietarsaaressa

Kaupunki tarjoaa upeat mahdollisuudet erityisesti kaikenlaiseen ulkoiluun - merenrantakaupungissamme meri ja luonto ovat aina lähellä. 

Talvisin paikalliset odottavat innolla jäiden tuloa, sillä silloin päästään toteuttamaan jokavuotinen perinne hiihtää jään yli Mässkärin luodolle. Toki myös valaistut ladut, kaukalot ja luistelukentät ovat kaikkien kaupunkilaisten vapaassa käytössä. Pienempiä luistelukenttiä löytyy myös ympäri kaupunkia useilta asuinalueilta. 

Kesäisin pietarsaarelaiset suuntaavat kaupungin kauniille uimarannoille. Erityisesti Fäbodan pitkät hiekkarannat täyttyvät kesäkuukausina auringonpalvojista. Fäbodan alueella sijaitsee kolme suura yleistä uimarantaa heikkadyyneineen. Lisäksi keskustan tuntumassa sijaitseva Kittholman uimaranta on hyvin suosittu kesäkuukausina. 

Pietarsaaren rakkaus mereen ja purjehtimiseen välittyy Vanhassa Satamassa sijaitsevan vierasvenesataman mastomerestä. Purjeduskohteita löytyy niin läheltä kuin kaukaa, yhtenä suosituimmista Mässkärin luoto, jonne pääsee kesäisin myös risteillen! 

Fäbodan metsät tarjoavat myös mainiot vaellus- ja patikointireitit liikunnallisempaan ulkoiluun. Alueen vaellusreitit ovat eri pituisia ja ne ovat käytössä sekä talvisin että kesäisin. Fäboda-Pörkenäsin luontopolku kertoo alueen kasvustosta, historiasta ja geologiasta. Alueelle valmistuu piakkoin myös esteetön luontopolku. 

Rauhallisesta ulkoilusta voi nauttia Pietarsaaren lukuisissa puistoissa. Kaupungissa on niin paljon "vihreää tilaa", että sitä kutsutaan puistojen kaupungiksi. Koulupuistossa, joka on yksi pohjoisimmista kasvitieteellisistä puutarhoista, voi käyskentelyn ohella tutustua lähes tuhanteen eri kasvilajiin. Myös Aspegrenin puutarha sijaitsee kävelymatkan päässä keskustassa tarjoten upean tilaisuuden entisöityyn pappilaympäristöön ja puutarhaan tutustumiseen. 

Jstad11DSC 70

Liikuntapaikat sisällä ja ulkona

Kaupungin alueeltä löytyy myös erilaisia hiekka-, tekonurmi- ja nurmikenttiä sekä fresbeegolfrata. Hiekkakentät sekä puistokentät ovat vapaassa käytössä tapahtuma- ja harrastustoimintaan varattujen käyttöaikojen ulkopuolella. Yleisurheilun harrastajille keskusurheilukenttä tarjoaa hyvät mahdollisuudet harjoitteluun kesäisin. Erityisesti juoksuradat ovat vapaasti käytössä myös varausten ulkopuolella ja lajipaikkohin voi tehdä varauksia, jolloin ne avataan kiinnostuken mukaan.

Jalkapallo on Pietarsaaressa suosittu harrastus mikä näkyy jo erilaisten jalkapalloseurojen ja yhdistysten lukumäärästä. Suuremmat erityisesti jalkapalloon sopivat nurmikentät sekä maapohjahalli Tellushalli ovatkin harrastijien aktiivisessa käytössä ja niistä on tehtävä varaus liikuntatoimiston kautta. Telluksessa järjestetään talvikaudella myös ilmaisvuoroja joiden aikaa voi tiedustella liikuntatoimistosta. 

Myös sisäliikuntaan löytyy kaupungissa hyvät tilat. Sisäliikuntaan sopivia saleja on muun muassa kouluissa sekä urheilutalossa. Upouusi Retting Sport Center on erityisesti salibandyn harrastajien suosiossa. Sisäliikuntatiloista tehdään varaus liikuntatoimiston kautta. Toki myös kaupupungin monipuolinen uimahalli monitoimi- ja porealtaineen palvelee kaupunkilaisia ympäri vuoden. 

Liikuntatoimisto huolehtii kaupungin liikuntaan tarkoitettujen tilojen ja alueiden ylläpidosta ja varauksista sekä järjestää ohjattua toimintaa. 

Liikuntapaikkojen käyttöajat, vakiovuorojen hakuajat ja varaushinnastot löytyyvät liikuntatoimiston sivuilta. 

DSC 0705DSC 0868

Tutustu liikuntaa järjestäviin yhdistyksiin sekä urheilutapahtumiin

Pietarsaaressa on myös useita aktiivisia sisä- ja ulkoliikuntaa järjestäviä seuroja ja yhdistyksiä. Kaikentasoisille eri laijien harrastajille on tarjolla kursseja, kerhoja jaharjoituksia.

Yhdistystoiminna puitteissa Pietarsaaressa voi harrastaa esimerkiksi kamppailulajeja, sukeltamista, voimistelua, salibandya, lentopalloa, jääkiekkoa, uitia, taitoluistelua, ratsastusta, voimannostoa, purjehdusta ja tennistä. 

Urheiluvuoden paikallisia päätapahtumia ovat Jakob Marathon kesällä sekä Fäbodahiihto talvella. 

DSC 9788Jstad10

 

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)