Aikuiset kaupungilla

Aikuiset kaupungilla on vapaaehtoistoimintaa, jota nuorisotoimisto ja nuorisoasema Fiilis järjestävät yhdessä isoimpien viikonloppujen aikana.

Toiminnan tavoitteena on, että kaupungilla olisi turvallisia aikuisia paikalla silloin kun monet nuoret liikkuvat kaupungilla ilta- ja yöaikaan.

Käytämme punaisia liivejä, joissa on teksti ”Aikuiset kaupungilla” ja tapaamme liikkua Pietarsaaren keskustassa. Kuljemme pareittain tai useampi yhdessä.

Emme ole järjestyksenvalvojia. Meillä ei ole esimerkiksi erityisoikeutta tarkistaa taskuja, laukkuja tai tyhjentää kenenkään olutpulloja. Emme myöskään ole ensiapuryhmä. Olemme aikuisia, jotka tahtovat näyttää nuorille, että heistä välitetään ja että meidän puoleen voi halutessaan kääntyä.

Olemme varovaisia ja vältämme riskitilanteisiin menemistä. Riskitilanteen tapahtuessa (esim. onnettomuus, tappelu, tajuttomuus) soitamme hälytyskeskukseen 112.

Kaupungilla on toimintaa koskeva tapaturmavakuutus, mutta toivottavasti sitä ei tarvitse käyttää.

Toimintaan osallistuva saa ruokakupongin, jonka voi käyttää maksuna saman illan/yön aikana. Pietarsaaren nuorisotoimisto tarjoaa sen.

Toimintaan osallistuminen ei tarkoita sitä, että ulkona on oltava koko yö, ajoista voidaan sopia. Ja vaikka on osallistunut kerran, se ei tarkoita sitä, että sitoutuu osallistumaan jatkossakin.

 

Otamme mielellään vastaan palautetta toiminnasta ja ole rohkeasti yhteydessä, jos olet kiinnostunut!

jeppisvuxna@gmail.com

David Sandström nuorisoasema Fiilis 040 805 1216

Tiina Höylä-Männistö nuorisosihteeri 044 785 156

Widgetalue (Sisältö)
Widgetalue (Alhaalla)