Visit Jakobstad

 

 

From Jakobstad with love

 

 

Enjoy The Winter in Jakobstad - Upplev det bästa av vintern

 

Jakobstad är en vacker, historisk stad vid kusten. Staden grundades av grevinnan Ebba Brahe år 1652. Hon gav staden namnet Jakobstad efter sin avlidne make Jacob de la Gardie. I det finskspråkiga namnet Pietarsaari bevarades namnet på den gamla storsocknen Pedersöre.

Jakobstad har blivit känt bl.a. för sin maritima historia. Staden har traditionellt varit en skeppsbyggnads- och sjöfartsstad. Dessutom kommer man ihåg Jakobstad som parkernas och trädgårdarnas stad och som nationalskalden Johan Ludvig Runebergs födelseort.

Välkommen till Jakobstad!

skolparken nicklas storbjork

 

Upplev Jakobstads historia under en rundtur - runtom Strengbergs tobaksfabrik, i Skata och Skolträdgården!

360° virtual tur i Jakobstad

 

matkailu2

Se och upplev

I Jakobstad finns det mycket att se!

Stadens många parker bildar gröna oaser mitt i staden. Bekanta dig med prosten Aspegrens berömda nyttoträdgård eller med den kända, botaniska Skolträdgården.

I Jakobstad finns också många specialmuseer, som erbjuder lärorika besök och unika upplevelser. Som exempel kan nämnas det stadshistoriska Jakobstads museum och det arktiska museet Nanoq.

Närheten till havet erbjuder möjligheter året om. Det finns badstränder och gästhamnar i och utanför staden, och vintertid kan man vandra på isen, eller varför inte skida eller skrinna.

Staden har också ett rikt kulturliv. Årets mest efterlängtade evenemang är stadsfestivalen Jakobs dagar i juli, då tusentals besökare kommer till Jakobstad.

Läs mer

naejakoe2

Bo

Välkommen att övernatta i Jakobstad!

Staden har ett brett, mångsidigt utbud av inkvartering. Du kan välja ett inkvarteringsställe nära havet, i stadskärnan eller gruppinkvartering mitt i naturen. I staden finns både högklassiga hotell och förmånliga vandrarhem.

Läs mer

uuismaijoits

Ät och drick

Jakobstad erbjuder flera olika möjligheter till mat och trevlig samvaro. Du kan välja din favorit bland etniska restauranger och lunchrestauranger med husmanskost, charmiga kaféer och à la carte-restauranger, pubar och nattklubbar inte att förglömma.

Läs mer

ravintolat 2

Shopping

Det är trevligt att ströva runt i butikerna i Jakobstad och bekanta sig med utbudet. Det finns många olika slags affärer och i produktsortimentet finns både unika hantverk, inredningsartiklar, kläder och mode. Glöm inte heller att besöka något av stadens många lopptorg!

Läs mer

Shopping IMG 39

Turistservice

Alla resenärer i Jakobstad betjänas av Jakobstads turistinformation. Du hittar vårt betjäningsställe i Rådhuset vid torget. Under det här avsnittet hittar du mer information bl.a. om guidetjänster, trafikförbindelser och gruppresepaket.

Läs mer

opas3

 

Widgetområde (Innehåll)
Widgetområde (Nere)